AJANKOHTAISTA

Vuoden 2023 Huminat järjestetään 7. marraskuuta!

Oletteko valmiita Humisemaan? Parempi olla, sillä YTY ry kutsuu teidät jälleen kerran Huminoille! Huminoiden 2023 teemassa UG vs Glam räväkkä underground kohtaa häikäisevän glamoröösin tunnelman.

Päivämäärä: 7.11.2023

Aika: klo 20.00-05.00

Paikka: Heidi’s Bier Bar (Hämeenkatu 24)

Kide.app-lipunmyynti avataan 24.10. klo 14.00 yhteiskuntatieteiden tiedekunnan opiskelijoille, ja mikäli lippuja jää yli, lipunmyynti avataan kaikille opiskelijoille 31.10. Lipun hinta on 6€, sis. narikan tai 8€ ovelta. 

20.10.2023

Paneelikeskusteluja kirjallisuuden ja filosofian opiskelijoilta Tampereen kirjafestareilla 3.-4.12.

Tule seuraamaan Tampereen yliopiston opiskelijoiden paneelikeskusteluja päivänpolttavista aiheista Tampereen kirjafestareille 3.-4.12. Paneelikeskusteluja järjestämässä on kirjallisuuden ja filosofian opiskelijoita. 

3.12. Some ja kirjallinen julkisuus, klo 16.30 Sopraano.

4.12. Aikamme kritiikkikohut, klo 10.30 Sopraano. Vieraana Vesa Rantama.

Kiinnostuitko? Käy kommentoimassa YTY:n Instagram-julkaisuun @yty_ry ja voit voittaa liput sinulle ja kaverillesi! Arvonta päättyy 28.11. klo 12.00. Voittajille ilmoitetaan yksityisviestillä saman päivän aikana. 

24.11.2022

Huminat palaavat pitkän tauon jälkeen!

Kalenterit esiin, sillä legendaariset HUMINAT palaavat jälleen, ja pääsemme vihdoin huminoimaan yhdessä tiistaina 29.11. Tullikamarin Klubilla klo 21 alkaen! Kide.app lipunmyynti alkaa tiistaina 15.11. klo 14. Näytä lisää
Teemana on Zoomerit vs. Boomerit, eli tule paikalle edustaen ylpeästi omaa ikäryhmääsi. Huminoiden järjestämisessä ovat mukana tiedekuntajärjestö YTY:n lisäksi kaikki SOC:n ainejärjestöt, eli Aatos, Cortex, Interaktio, Patina, SOS, Ääni, Salus, Teema ja Tipsy. MITÄ: Huminat! Zoomerit vs. Boomerit MISSÄ: Tullikamarin Klubi (Tullikamarinaukio 2) MILLOIN: Tiistai 29.11. klo 21–03. Bändi aloittaa klo 22:30 MITÄ MAKSAA: Kide.app ennakkoliput 4€, ovelta 5€ sis. narikkamaksu ja nopeimmille haalarimerkki MIKSI: Pääset bilettämään ja bondailemaan poikkitieteellisesti niin zoomereiden kuin boomereidenkin kanssa! LIPUT: HUOM! Huminat Kide.appissa on loppuunmyyty! ETKOT: Huminoiden virallisia etkoilupaikkoja on kaksi: Bar Passion & Telakka klo 18-21. Molempiin paikkoihin ovat sekä boomerit että zoomerit tervetulleita! ESTEETTÖMYYS: Klubille pääsee vaivattomasti liuskaa pitkin pääovesta Itsenäisyydenkadun puolelta. Klubilta löytyy esteetön wc. Lisätietoja tapahtuman FB-sivuilta ja Instagramista @huminat.
14.11.2022

Hae koulutuksen ohjausryhmän (kohryn) opiskelijajäseneksi!

Koulutuksen ohjausryhmä (tuttavallisemmin kohry) etsii uusia opiskelijajäseniä! Ryhmään kuuluu muun muassa koulutuksen asiantuntijat, tutkinto-ohjelmavastaavat sekä koulutuksen varadekaani.

 

Näytä lisää

Ohjausryhmä

  • koordinoi ja valmistelee tiedekuntatason opetussuunnitelmatyötä tutkinto-ohjelmien tukena
  • laatii tiedekunnan strategiset ja sisällölliset painopisteet opetussuunnitelmien laatimiseen ja kehittämiseen (ml. pedagoginen kehittäminen) tiedekuntaneuvoston hyväksyttäväksi,
  • käy läpi palaute- ja tilastotiedon ja tunnistaa tiedekuntatason kehittämistarpeet (ml. mahdolliset tiedekunnan yhteiset opinnot) sekä
  • laatii opetussuunnitelman tiedekunnan mahdollisten yhteisten opintojen osalta.

Ryhmässä käsitellään siis opiskelijoiden kannalta merkittäviä asioita, minkä vuoksi vankka opiskelijaedustus ryhmässä on tarpeen. Kohry kokoontuu kerran kuussa, ja kokoukset kestävät noin kaksi tuntia. Kokoukset järjestetään hybridinä. Kohryn opiskelijajäsenten olisi toivottavaa osallistua aina välillä Ytyn järjestämiin kopo-tapaamisiin, jolloin kohryssa käsitellyistä asioista voidaan viestiä myös muille toimijoille. Aiempaa kokemusta edunvalvonnasta ei tarvita, ja uudet jäsenet perehdytetään tehtävään huolellisesti.

Kohry on tunnelmaltaan rento, mutta perusteellinen. Opiskelijajäsenet otetaan hyvin vastaan ja opiskelijoiden ääntä kuunnellaan. Voit hakea jäseneksi alla olevasta linkistä. Opiskelijajäseniä tarvitaan viisi. Haethan viimeistään 15.11. Jos tulee jotain kysyttävää, niin voit olla yhteydessä istuviin opiskelijajäseniin, anna.andersson@tuni.fi tai elsa.myllyaho@tuni.fi.

Hae mukaan tästä!

25.10.2022

Hae YTY:n toimariksi!

Kiinnostaako järjestötoiminta? Haluaisitko kartuttaa kokemusta järjestötoiminnasta ja tutustua samalla uusiin ihmisiin?

YTY ry etsii toimihenkilöitä apukäsiksi tapahtumien, sosiaalipolitiikan, liikunnan sekä kääntämisen osa-alueille. Tehtävät eivät vaadi aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta – kiinnostus ja motivaatio ovat tärkeintä! Työmäärä on verrattain vähäisempää kuin ainejärjestöissä. Voit hakea toimaripaikkaa, jos kuulut Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan.

Näytä lisää

Tapahtumatoimarina pääset suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia tapahtumavastaavan sekä kahden muun tapahtumatoimarin kanssa. Tapahtumatoimareiden paikkoja on tarjolla siis kaksi. Sopotoimarina pääset toimimaan yhdessä sopovastaavan kanssa yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointiin liittyvien kysymyksien parissa. Liikuntatoimarina pääset esimerkiksi suunnittelemaan tiedekunnallemme liikuntatapahtumia ja vastaat YTY ry:n liikuntavuorosta. Kääntäjänä taas toimenkuvaasi kuuluu olla tukena kokousten kääntämisessä englannin kielelle toisen kääntäjän kanssa ja pääset myös kääntämään pöytäkirjoja englanniksi.

Voit hakea toimihenkilöksi kaikkiin tehtäviin, mutta voit tulla valituksi vain yhteen. Tehtävät alkavat haun päätyttyä ja jatkuvat hallituskauden loppuun joulukuuhun 2022 asti. YTY ry on vielä nuori järjestö, joten pääset halutessasi käyttämään tehtävissä mielikuvitustasi ja toimimaan melko vapailla käsillä. Meillä on YTY:llä rento meininki ja apua tehtäviin saa tarvittaessa hallituslaisilta ja muilta toimareilta. Pääset halutessasi auttamaan myös muilla vastuualueilla. Jos sinulle herää jotakin kysyttävää, voit olla yhteydessä meihin Instagramin viestien (@yty_ry) tai YTY ry:n nettisivujen kautta osoitteessa www.yty-ry.fi.

Pääset täyttämään hakulomakkeen tästä. Hae rohkeasti mukaan!✨

13.9.2022

Ukrainan kriisi

Liittyen Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, joka alkoi aikaisin eilen aamulla (24. helmikuuta 2022), YTY tukee TREY:n lausuntoa Tampereen yliopiston opiskelijoille, mikä on luettavissa heidän nettisivuillaan ja sosiaalisen median kanavillaan. Näytä lisää

Lisäksi YTY muistuttaa, että sinulla on oikeus tuntea ja ilmaista tunteitasi, mutta ilmaisutavat eivät saa kohdistua muihin ihmisiin kiusaamisen, häirinnän tai muutoin syrjivän, alistavan ja/tai väkivaltaisen käytöksen muodossa. Tätä ei siedetä eikä hyväksytä. Nyt on aika, jolloin meidän tulee olla ystävällisiä ja empaattisia toisiamme kohtaan, pitää huolta ympärillä olevien ihmistemme hyvinvoinnista sekä antaa ja vastaanottaa apua. Et ole yksin ❤️

Jos koet tai todistat käytöstä, joka rikkoo arvojamme Tampereen yliopiston opiskelijoina, informoi tuutoriasi, tutkintosi ainejärjestön kv-vastaavaa tai ketä tahansa YTY:n hallituksesta. 

__

Huolettaako muuttunut maailmantilanne? Venäjän sotatoimet Ukrainassa ja niiden jatkuva uutisointi voi herättää kysymyksiä, huolia ja ahdistusta. Myös korona jatkuu kolmatta vuotta, mikä on ollut erityisen kuormittavaa opiskelijoille.

On tärkeää päästä puhumaan tunteista, huolista ja ylös nousevista kysymyksistä luotettavan ihmisen kanssa. Alla on listattuna muutamia keskustelupalveluita, joihin voi ottaa yhteyttä tarpeen tullen. ❤️

Aikuisille suunnattu Tukinetin Solmussa -chat päivystää ma-to klo 15-19.

Nuorille suunnattu Sekaisin -chat päivystää ma-pe klo 9-24 ja la-su klo 15-24.

Miely ry:n kriisipuhelin päivystää joka päivä vuorokauden ympäri numerossa 09 2525 0111.

Seurakuntien oppilastyö Tampereen yliopistolla tarjoaa tukea, kuuntelua ja kriisiapua luottamuksellisesti ja jokaisen vakaumusta kunnioittaen.

Risto Korhonen, 050 383 5391 // risto.korhonen@tuni.fi Mervi Ulmanen, 050 360 9709 // mervi.ulmanen@tuni.fi

25.-26.2.2022
YTY ry – Yhteiskunta ja terveystieteiden ylioppilaat
Close Menu
FinlandEnglish